Torsdag 11. september
08.30 - 09.00: Registering og mingling
09.00: Velkommen v/konferansier Brigt Skrettingland
09.10: Ambisjoner for What's Growing v/TEAL og Brigt Skrettingland
09.20: Fremtidens matsystem og grønn beredskap v/Monica Dahlmo, Landbruksdirektør Statsforvalteren Rogaland

Monica Dahlmo
Monica Dahlmo er landbruksdirektør hos Statsforvalteren i Rogaland. Hun har over 20 års erfaring fra landbruksforvaltningen og kjenner jordbruket i fylket svært godt. Dahlmo har særlig jobbet med miljøtiltak i landbruket, og er opptatt av å sikre matproduksjon og husdyrhold i et fylke med både arealpress og høyt engasjement.
Statsforvalteren Rogaland
Landbruksdirektør
09.40: Alternativ energiløsning i veksthus v/Ove Heggland fra Norsk Retningsboring
09.55 - 10.15: PAUSE
10.15: Åpning av Tormod Losnedal, ordfører i Stavanger kommune
10.25: Greenhouse 2030 v/ Dr. Silke Hemming fra Wageningen

Dr. Silke Hemming
Dr. Silke Hemming er leder for forskergruppen Greenhouse Technology ved Wageningen University & Research. Hun er en internasjonalt anerkjent ekspert på veksthusteknologi, og jobber med temaer som energieffektivisering, lysstyring og kunstig intelligens i veksthus.
Wageningen University & Research
Professor
10.55: Vi dyrker ideer v/Kåre Wiig fra Wiig Gartneri
11.10: Hvordan kan avfall bli til ressurs i landbruket? v/Carolina Palma fra NIBIO Særheim

Carolina Palma
Carolina Palma er planteforsker med spesialisering i plantefysiologiske responser på miljøfaktorer. Hun har bred erfaring fra både felt og kontrollerte dyrkingsmiljø, og jobber for å utvikle bærekraftige og ressurseffektive dyrkingssystemer. Palma kombinerer forskning og praktiske løsninger for å styrke produktivitet og klimaresiliens i fremtidens landbruk.
11.35 - 11.50: PAUSE
11.50: Innovasjonsnettverket for veksthusnæringen v/Tove Sivertsen og Hilde Uppstad
12.05: Sidereventyret i Rogaland v/Dan Olav Sæbø fra Apal Sideri og Andreas Kvame fra OmCider
12.30: LUNSJ
13.30: PheNo, roboter og sensorer v/Morten Lillemo fra NMBU
13.55: Utvikling av matsystemet v/Ola Hedstein fra Rethink Food

Ola Hedstein
Ola Hedstein er grunnlegger av Rethink Food og har over 30 års erfaring fra norsk matnæring. Han har bakgrunn fra Gilde, Landbruks- og matdepartementet og Norsk Landbrukssamvirke, og er i dag en tydelig stemme for bærekraftig matproduksjon og utviklingen av fremtidens matsystemer.
Rethink Food
Grunnlegger og partner
14.15: Rekruttering og utdanning v/Espen Lynghaug fra NHO Mat og Drikke
14.40 - 15.00: PAUSE
15.00: Samspill mellom produsent og foredling v/Stangeland Mølle og bonde Jon Lea
15.15: Kornets reise v/Torunn Nordbø fra Opplysningskontoret for brød og korn
15.30: Råstoff - kaster vi verdiene våre? v/Anders Hellegaard fra TEAL og Agnar Apeland fra Ryfylke Frukt SA
15.45 - 15.55: PAUSE
15.55: Et innovasjonslaboratorium for regionen med produksjon av både tomat og honning v/Ingvald Erga fra Sola Lufthavn Avinor
16.10: Den norske vinrevolusjonen v/Toyni Tobekk fra Hebnes Vingård
16.25: Maten vår - kjedemakt og mat v/Anders Nordstad

Anders Nordstad
Anders Nordstad er siviløkonom, forfatter og tydelig stemme i debatten om norsk matberedskap. Han er tidligere generalsekretær i Norsk Bonde- og Småbrukarlag, og kjent for sitt engasjement for bærekraftig matproduksjon og formidling gjennom boka Maten vår og sosiale medier.
Selvstendig næringsdrivende
Matblogger, forfatter og siviløkonom
17.00: Avslutning v/Brigt Skrettingland